تحولات منطقه

دولت تاکنون ۳ مرتبه تعرفه های برق به شیوه های نامناسبی تغییر کرده است. یک بار در اسفند سال ۹۲ تعرفه های برق برای تمام پله‌کان‌های مصرف برق ۲۴ درصد افزایش یافت و بار دیگر در اسفند سال ۹۳ تعرفه های برق برای تمام پله‌کان‌های مصرف برق ۱۰ درصد افزایش یافت.

افزایش تعرفه برق بدون اطلاع‌رسانی و به شیوه نادرست!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

تعرفه برق مشترکین بدون اطلاع  رسانی قبلی از ابتدای مهرماه با افزایش ۱۰% روبرو شده است. علاوه بر این افزایش یکسان تعرفه برق برای مشترکین پرمصرف و کم مصرف برق از عدالت به دور است.

به گزارش قدس آنلاین به نقا از نسیم، از ابتدای مهر ماه ۹۵ تعرفه برق با افزایش ۱۰% روبرو گردید. ساعدی عضو کمیسیون انرژی مجلس، معتقد است وزارت نیرو برای افزایش تعرفه برق اطلاع‌رسانی نکرده است و دولت باید قیمت برق را به حالت اولیه بازگرداند. مسئولین وزارت نیرو در توجیه این اقدام اعلام کرده‌اند که با توجه به قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت برق افزایش یافته است.

نمایندگان مجلس همچنین  عقیده دارند افزایش ۱۰درصدی قیمت برق فشاری مضاعف به مردم وارد می‌کند و سبب افزایش نارضایتی‌ها در شرایط کنونی اقتصادی می‌گردد. نکته قابل توجه این است که دولت علاوه  براینکه برای گرانی برق هیچ خبر یا اطلاع‌رسانی صورت نداده، شیوه افزایش قیمت را نیز به شیوه نادرستی انجام داده است. دولت تاکنون ۳ مرتبه تعرفه های برق به شیوه های نامناسبی تغییر کرده است. یک بار در اسفند سال ۹۲ تعرفه های برق برای تمام پله‌کان‌های مصرف برق ۲۴ درصد افزایش یافت و بار دیگر در اسفند سال ۹۳ تعرفه های برق برای تمام پله‌کان‌های مصرف برق ۱۰ درصد افزایش یافت. یکسان در نظر گرفتن افزایش تعرفه های برق برای تمام پله‌کان های مصرف، سیاستی نادرست در قیمت‌گذاری محسوب می گردد که باعث شده پله کانهای بالای مصرف برق، انگیزه ای برای رعایت الگوی مصرف برق نداشته باشند.

این درحالی است که برخی از کشورهای پیشرفته دنیا نظامی هوشمندانه را برای تعرفه گذاری قیمت حامل‌های انرژی وضع کرده اند. این نظام که روش تعرفه‌گذاری پلکانی-افزایشی نام دارد به منظوراصلاح الگوی مصرف انرژی در بخش های مختلف و به خصوص بخش خانگی اعمال شده است. در این روش، هزینه مصرف متناسب با میزان افزایش آن بالا می رود و در این صورت مصرف بیشتر با یارانه بیشتری همراه نمی‌شود و مشترکین پرمصرف به جای عموم مشترکین در کانون افزایش هزینه قرار می‌گیرند. در این الگو، میزان مشخصی از هر حامل انرژی به عنوان «الگوی مصرف مجاز» تعریف می‌کند و هزینه مصرف کمتر از الگو، ارزان‌تر تعیین می‌شود. با عبور مصرف از مقدار الگو، قیمت به صورت ناگهانی افزایش می‌یابد تا مشترکین پرمصرف با پرداخت هزینۀ واقعی انرژی، رفتار خود را اصلاح کنند و فشار افزایش قیمت نیز از عموم مردم برداشته شود.

در شکل(۱)مدل مفهومی تعرفه‌گذاری حامل های انرژی بر اساس نظام تعرفه گذاری پلکانی افزایشی نشان داده شده است.

شکل(۱)مدل مفهومی تعرفه‌گذاری حامل های انرژی بر اساس نظام تعرفه گذاری پلکانی افزایشی

حال باید دولت پاسخ‌گو باشد که افزایش یکسان درصد تعرفه برق مشترکین پرمصرف و کم مصرف چگونه با عدالت سازگاری دارد و چرا مشترکین پرمصرف باید از یارانه پنهان بیشتری برخوردار باشند؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha